Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów

Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów

4.3 19 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
16 porcji

Składniki

  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    200 g
  • cukru pudru
    80 g
  • sera mascarpone w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
    350 g
  • białego barwnika spożywczego, w żelu (opcjonalnie)
    1 - 2 łyżeczki
  • barwnika spożywczego dowolnego (opcjonalnie, patrz wskazówka)
    2 - 4 krople
    30 - 60 g kakao naturalnego, niesłodzonego, (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 183.9 kcal / 769.4 kJ
Białko 1.4 g
Tłuszcz 17.6 g
Węglowodany 5.9 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Sód 81.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...