Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów
TM6 TM5

Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów

4.4 (17 ocen)

Składniki

  • 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 80 g cukru pudru
  • 350 g sera mascarpone, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
  • 1 - 2 łyżeczki białego barwnika spożywczego, w żelu (opcjonalnie)
  • 2 - 4 krople barwnika spożywczego, dowolnego (opcjonalnie, patrz wskazówka)
    lub 30 - 60 g kakao naturalnego, niesłodzonego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
769.4 kJ / 183.9 kcal
Białko
1.4 g
Węglowodany
5.9 g
Tłuszcz
17.6 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Błonnik
0 g
Sód
81.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy