Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biszkopt
- 4 jajka
- 120 g cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 120 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
Truskawki
- 400 g truskawek, świeżych, bez szypułek
Bita śmietana
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Przełożenie
-
3
łyżki likieru migdałowego, np. amaretto
lub 3 łyżki rumu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1731.4 kJ / 413.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 123.1 mg
Alternatywne przepisy
Tort z truskawkami (TM6)
2h
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM5)
1 Std. 40 Min
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50 min
Różowy biszkopt na kisielach
4h
Biszkopt szpinakowy
4 Std. 15 Min
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48u.
Tort cytrynowy z bezą
2h 30 min
Tort szpinakowy z kremem limonkowym i żelką truskawkową
48u.
Puszyste ciasto pomarańczowe
1u. 50min
Biszkopt cytrynowy
4h
Biszkopt czekoladowy
4h
Biszkopt kakaowy z olejem
4h