Tort z szampańskim kremem
TM5 TM6

Tort z szampańskim kremem

3.4 (9 ocen)

Składniki

Biszkopt

  • 5 jajek
  • 150 g cukru
  • 175 g mąki pszennej
  • 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 20 g cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 40 g gorącej wody

Szampański krem

  • 300 g śmietany, 36% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 1 limonka, ekologiczna
  • 3 żółtka
  • 150 g cukru, plus 3 łyżki
  • 25 g żelatyny w proszku
  • 200 g szampana
    lub 200 g wina musującego, typu Prosecco
  • 250 g ciemnych winogron
  • sok z ½ cytryny

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1326.6 kJ / 317.1 kcal
Białko
5.9 g
Węglowodany
44.4 g
Tłuszcz
12.2 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Błonnik
0.7 g
Sód
116.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy