Urządzenia i Akcesoria
Tort z szampańskim kremem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
Biszkopt
-
5 jajek
-
150 g cukru
-
175 g mąki pszennej
-
20 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
40 g gorącej wody
Szampański krem
-
300 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 limonka ekologiczna
-
3 żółtka
-
150 g cukru plus 3 łyżki
-
25 g żelatyny w proszku
-
200 g wina musującego, typu Prosecco200 g szampana
-
250 g ciemnych winogron
-
sok z ½ cytryny
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
116.4 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
1326.6 kJ /
317.1 kcal
Tłuszcz
12.2 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Węglowodany
44.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZAMPAŃSKIE PRZYJĘCIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort geoda
6 godz.
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 min
Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów
10 min
Tort orzechowo-makowy
4 godz. 30 min
Krem z białej czekolady i wody różanej
8 godz. 15 min
Tort z masłem orzechowym
3 godz. 30 min
Tort tropikalny z bezikami
5 godz.
Biszkopt pistacjowy
4 godz.
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
5 min
Tort bezowy z kremem z kawą zbożową
12 godz. 5 min
Krem pistacjowy do tortów
6 godz. 15 min
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.