Tort z szampańskim kremem

Tort z szampańskim kremem

3.4 9 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 kawałków

Składniki

Biszkopt
  • 5 jajek
  • 150 g cukru
  • 175 g mąki pszennej
  • 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    20 g cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 40 g gorącej wody
Szampański krem
  • 300 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 1 limonka ekologiczna
  • 3 żółtka
  • 150 g cukru plus 3 łyżki
  • 25 g żelatyny w proszku
  • 200 g szampana
    200 g wina musującego, typu Prosecco
  • 250 g ciemnych winogron
  • sok z ½ cytryny

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 116.4 mg
Białko 5.9 g
Kalorie 1326.6 kJ / 317.1 kcal
Tłuszcz 12.2 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Węglowodany 44.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...