Tort tropikalny z bezikami

Tort tropikalny z bezikami

4.1 42 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 5 godz.
12 porcji

Składniki

  • 3 pomarańcze ekologiczne
Biszkopt pomarańczowy
  • 50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 8 jajek
  • 200 g cukru
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
Beziki
  • 2 białka
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczka barwnika spożywczego pomarańczowego, w żelu
Mus z mango
  • 200 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
Krem tropikalny i przełożenie
  • 80 g cukru pudru
  • 500 g sera mascarpone schłodzonego
  • 1 kiwi pokrojone w plastry, do podania
  • 1 śliwka pokrojona w plastry, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 450.6 kcal / 1885.2 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 57.4 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Sód 249 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...