
Urządzenia i Akcesoria
Tort tropikalny z bezikami
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 5 godz.
12 porcji
Składniki
-
pomarańcze ekologiczne3
Biszkopt pomarańczowy
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia50 g
-
jajek8
-
cukru200 g
-
mąki pszennej250 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
Beziki
-
białka2
-
cukru100 g
-
barwnika spożywczego pomarańczowego, w żelu1 łyżeczka
Mus z mango
-
mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki200 g
Krem tropikalny i przełożenie
-
cukru pudru80 g
-
sera mascarpone schłodzonego500 g
-
kiwi pokrojone w plastry, do podania1
-
śliwka pokrojona w plastry, do podania1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
450.6 kcal /
1885.2 kJ
Białko
9.7 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
57.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Sód
249 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE TORTY
10 Przepisów
Polska
Polska