Urządzenia i Akcesoria
Tort tropikalny z bezikami
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 5 godz.
12 porcji
Składniki
-
3 pomarańcze ekologiczne
Biszkopt pomarańczowy
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
8 jajek
-
200 g cukru
-
250 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
Beziki
-
2 białka
-
100 g cukru
-
1 łyżeczka barwnika spożywczego pomarańczowego, w żelu
Mus z mango
-
200 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
Krem tropikalny i przełożenie
-
80 g cukru pudru
-
500 g sera mascarpone schłodzonego
-
1 kiwi pokrojone w plastry, do podania
-
1 śliwka pokrojona w plastry, do podania
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
249 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
1885.2 kJ /
450.6 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Węglowodany
57.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE TORTY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort z szampańskim kremem
2 godz. 50 min
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Millefeuille z kremem waniliowym
5 godz.
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Krem z białej czekolady i wody różanej
8 godz. 15 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Tort kawowy
2 godz. 10 min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Makaroniki z lemon curd
2 godz.
Tort cytrynowy z bezą
2 godz. 30 min
Krem pomarańczowy
35 min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min