Tort tropikalny z bezikami

Tort tropikalny z bezikami

4.1 42 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 5 godz.
12 porcji

Składniki

  • pomarańcze ekologiczne
    3
Biszkopt pomarańczowy
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    50 g
  • jajek
    8
  • cukru
    200 g
  • mąki pszennej
    250 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • soli
    1 szczypta
Beziki
  • białka
    2
  • cukru
    100 g
  • barwnika spożywczego pomarańczowego, w żelu
    1 łyżeczka
Mus z mango
  • mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
    200 g
Krem tropikalny i przełożenie
  • cukru pudru
    80 g
  • sera mascarpone schłodzonego
    500 g
  • kiwi pokrojone w plastry, do podania
    1
  • śliwka pokrojona w plastry, do podania
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 450.6 kcal / 1885.2 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 57.4 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Sód 249 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...