
Urządzenia i Akcesoria
Tort tropikalny z bezikami
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 5 godz.
12 porcji
Składniki
-
3 pomarańcze ekologiczne
Biszkopt pomarańczowy
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
8 jajek
-
200 g cukru
-
250 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
Beziki
-
2 białka
-
100 g cukru
-
1 łyżeczka barwnika spożywczego pomarańczowego, w żelu
Mus z mango
-
200 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
Krem tropikalny i przełożenie
-
80 g cukru pudru
-
500 g sera mascarpone schłodzonego
-
1 kiwi pokrojone w plastry, do podania
-
1 śliwka pokrojona w plastry, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
450.6 kcal /
1885.2 kJ
Białko
9.7 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
57.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Sód
249 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE TORTY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Babeczki nietoperze na Halloween
2 godz.
Halloweenowe babeczki
1 godz. 40 min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 godz.
Świąteczny tort piernikowo-czekoladowy
1 godz. 40 min
Krem z białej czekolady i wody różanej
8 godz. 15 min
Cake pops na Halloween
4 godz. 15 min
Makaroniki malinowe
1 godz. 20 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Tort cytrynowy z bezą
2 godz. 30 min
Makaroniki z lemon curd
2 godz.
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1 godz. 50 min
Tort tęczowy z lizakami
6 godz.