Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Truskawkowa galaretka
-
250 g wody mineralnej, niegazowanej
-
200 g soku jabłkowego
-
25 g żelatyny w proszku (patrz wariant)
-
20 g erytrytolu, (patrz wskazówka)20 g ksylitolu (patrz wskazówka)
-
300 g truskawek, świeżych
Kokosowa bita śmietana
-
2 puszki mleczka kokosowego (800 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
-
truskawki, świeże przekrojone na pół, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
34 mg
Białko
9 g
Kalorie
1814 kJ /
433 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
34 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Deser lodowy Chai latte
15 godz.
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 35 min
Sałatka ze szpinakiem; Roladki z ryby, cytrusowy sos maślany; Pączki z sera koziego i sos z owoców jagodowych
1 godz. 10 min
Kokosowa bita śmietana
5 min
Lody orzechowe z kruszonką cytrusowo-lawendową
17 godz. 15 min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 godz. 25 min
Spread malinowo-orzechowy
1 godz. 30 min
Zefir truskawkowy z bezami
15 min
Jagodowe frappuccino
3 godz. 25 min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 godz. 10 min
Wegańska galaretka owocowa
1 godz. 15 min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35 min