Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Truskawkowa galaretka
-
250 g wody mineralnej, niegazowanej
-
200 g soku jabłkowego
-
25 g żelatyny w proszku (patrz wariant)
-
20 g erytrytolu, (patrz wskazówka)20 g ksylitolu (patrz wskazówka)
-
300 g truskawek, świeżych
Kokosowa bita śmietana
-
2 puszki mleczka kokosowego (800 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
-
truskawki, świeże przekrojone na pół, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
34 mg
Białko
9 g
Kalorie
1814 kJ /
433 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
34 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sernik na zimno z owocami w galaretce
9 Std. 10 Min
Biało-czerwony deser
7 Std.
Waniliowo-malinowe lody na skyrze (low fat + low carb)
11 Std. 30 Min
Kakaowe tiramisu z chili
7 Std. 10 Min
Sernikowy tort lodowy z truskawkami
9 Std. 10 Min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4 Std. 30 Min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 Std. 10 Min
Galaretka wiśniowo-bananowa
25 Min
Kawa pistacjowa
1 Std. 10 Min
Placki z purée ziemniaczanego
1 Std. 55 Min
Chleb żytni na zakwasie ze smalcem
16 Std. 10 Min
Sos pieczeniowy
55 Min