
Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Truskawkowa galaretka
-
wody mineralnej, niegazowanej250 g
-
soku jabłkowego200 g
-
żelatyny w proszku (patrz wariant)25 g
-
ksylitolu (patrz wskazówka)20 g
-
truskawek, świeżych300 g
Kokosowa bita śmietana
-
mleczka kokosowego (800 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)2 puszki
-
truskawki, świeże przekrojone na pół, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
433 kcal /
1814 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
34 g
Sód
34 mg