Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Truskawkowa galaretka
-
250 g wody mineralnej, niegazowanej
-
200 g soku jabłkowego
-
25 g żelatyny w proszku (patrz wariant)
-
20 g erytrytolu, (patrz wskazówka)20 g ksylitolu (patrz wskazówka)
-
300 g truskawek, świeżych
Kokosowa bita śmietana
-
2 puszki mleczka kokosowego (800 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
-
truskawki, świeże przekrojone na pół, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
34 mg
Białko
9 g
Kalorie
1814 kJ /
433 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
34 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45min
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
31h
Deser z truskawkami (TM5)
20min
Biało-czerwony deser
7h
Wegański żel owocowy
1h 15min
Kokosowa bita śmietana
5min
Wegańskie mini Pavlovy z owocami
2h 45min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50min
Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą
25min
Dekonstruowana tarta z truskawkami i kremem waniliowym
6h 25min
Jagodowe frappuccino
3h 25min
Różowy koktajl hibiskusowo-malinowy
5min