Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Truskawkowa galaretka
-
250 g wody mineralnej, niegazowanej
-
200 g soku jabłkowego
-
25 g żelatyny w proszku (patrz wariant)
-
20 g erytrytolu, (patrz wskazówka)20 g ksylitolu (patrz wskazówka)
-
300 g truskawek, świeżych
Kokosowa bita śmietana
-
2 puszki mleczka kokosowego (800 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
-
truskawki, świeże przekrojone na pół, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
34 mg
Białko
9 g
Kalorie
1814 kJ /
433 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
34 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
31 godz.
Deser z truskawkami (TM6, TM7)
20 min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM6, TM7)
6 godz. 10 min
Lemoniada detox (TM5)
35 min
Biało-czerwony deser
7 godz.
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1 godz. 40 min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM5)
6 godz. 10 min
Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą
25 min
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
26 godz. 25 min
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50 min
Naleśniki z mąki kukurydzianej
30 min
Śmietanka z orzechów nerkowca
6 godz.