Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
TM6 TM5

Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną

3.8 (18 ocen)

Składniki

Truskawkowa galaretka

  • 250 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 200 g soku jabłkowego
  • 25 g żelatyny w proszku (patrz wariant)
  • 20 g ksylitolu (patrz wskazówka)
    lub 20 g erytrytolu (patrz wskazówka)
  • 300 g truskawek, świeżych

Kokosowa bita śmietana

  • 2 puszki mleczka kokosowego (800 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
  • truskawki, świeże, przekrojone na pół, do dekoracji
  • liście mięty, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1814 kJ / 433 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
37 g
Tłuszcz nasycony
34 g
Błonnik
1.8 g
Sód
34 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy