Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Truskawkowa galaretka
-
250 g wody mineralnej, niegazowanej
-
200 g soku jabłkowego
-
25 g żelatyny w proszku (patrz wariant)
-
20 g erytrytolu, (patrz wskazówka)20 g ksylitolu (patrz wskazówka)
-
300 g truskawek, świeżych
Kokosowa bita śmietana
-
2 puszki mleczka kokosowego (800 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
-
truskawki, świeże przekrojone na pół, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
34 mg
Białko
9 g
Kalorie
1814 kJ /
433 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
34 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wysokobiałkowy różowy koktajl śniadaniowy
5min.
Deser lodowy Chai latte
15hod.
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1hod. 15min.
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM5)
8hod. 30min.
Truskawkowe lassi
5min.
Angielskie ciasto z bakaliami i marcepanem (Simnel cake)
3hod.
Szybka pizza z tuńczykiem i karczochami
50min.
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2hod. 20min.
Jagodowe frappuccino
3hod. 25min.
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2hod. 30min.
Timbale cytrynowe z sosem malinowym
2hod. 20min.
Koktajl z owoców leśnych z płatkami jaglanymi
15min.