
Urządzenia i Akcesoria
Tort bezowy z owocami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
Blaty bezowe
-
cukru400 g
-
białek (ok. 250 g)8
-
soli1 szczypta
-
skrobi ziemniaczanej2 czubate łyżeczki
Krem śmietanowy z mascarpone
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki300 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki200 - 250 g
-
cukru pudru30 g
Sos owocowy i dekoracja
-
malin, świeżych180 g
-
jeżyn, świeżych160 g
-
borówek amerykańskich100 g
-
cukru pudru20 g
-
truskawek, świeżych pokrojonych w ćwiartki60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
520.4 kcal /
2178.5 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
25.4 g
Węglowodany
67.3 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
16.6 g
Sód
84.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI I
10 Przepisów
Polska
Polska