
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blaty bezowe
- 400 g cukru pudru
- 8 białek
- 1 szczypta soli
- 2 czubate łyżeczki skrobi ziemniaczanej
Krem śmietanowy z mascarpone
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
- 200 - 250 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 30 g cukru pudru
Sos owocowy i dekoracja
- 180 g malin, świeżych
- 100 g borówek amerykańskich
- 160 g jeżyn, świeżych
- 20 g cukru pudru
- 60 g truskawek, świeżych, pokrojonych w ćwiartki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2178.5 kJ / 520.4 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 84.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolada kawowo-orzechowa
2 godz. 30 min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2 godz. 30 min
Mazurek chałwowy
7 godz. 30 min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 godz.
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min
Kaczka z jabłkami, kluski ziemniaczane i surówka z kapusty ze śliwkami
2 godz. 50 min
Truskawki w czekoladzie i gorąca czekolada do picia
40 min
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5 godz. 30 min
Kokosowa bita śmietana
5 min
Bento z onigiri i omletem
1 godz. 15 min
Lody orzechowe z kruszonką cytrusowo-lawendową
17 godz. 15 min