
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blaty bezowe
- 400 g cukru
- 8 białek (ok. 250 g)
- 1 szczypta soli
- 2 czubate łyżeczki skrobi ziemniaczanej
Krem śmietanowy z mascarpone
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 200 - 250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 30 g cukru pudru
Sos owocowy i dekoracja
- 180 g malin, świeżych
- 160 g jeżyn, świeżych
- 100 g borówek amerykańskich
- 20 g cukru pudru
- 60 g truskawek, świeżych pokrojonych w ćwiartki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 520.4 kcal / 2178.5 kJ
- Białko
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Sód
- 84.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8 godz. 40 min
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 35 min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5 godz. 30 min
Świąteczny wieniec bezowy
3 godz. 30 min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min
Tort bezowy z orzechami i daktylami
4 godz. 15 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Zefir truskawkowy z bezami
15 min
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
2 godz. 40 min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2 godz. 30 min