Orientalne bułeczki na parze z mięsem drobiowym z rosołu

Orientalne bułeczki na parze z mięsem drobiowym z rosołu

4.6 13 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk

Składniki

Ciasto
  • 95 g mleka w temp. pokojowej
  • 5 g świeżych drożdży pokruszonych
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 10 g cukru
  • 170 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 15 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
Farsz
  • 1 - 1 ½ ząbka czosnku
  • 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju rzepakowego (patrz wariant)
  • 200 g mięsa drobiowego ugotowanego, np. z rosołu, pokrojonego na kawałki
  • 10 g sosu sojowego
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (opcjonalnie)
  • ¼ łyżeczki soli
Formowanie i gotowanie
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • 400 g wody
  • szczypiorek, świeży posiekany, do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 188.8 kcal / 790 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 19.3 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 190.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...