
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bułeczki bao
- 50 g orzeszków ziemnych prażonych bez tłuszczu, solonych
- 550 g wody
- 35 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilosć do natłuszczenia
-
1 ½
łyżeczki suchych drożdży w proszku
lub 15 g świeżych drożdży pokruszonych - 20 - 25 g cukru
- 420 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki soli
Szarpany indyk
- 2 ząbki czosnku
- 5 - 6 gałązek kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 120 - 125 g sosu teriyaki gęstego
- 10 g sosu sojowego
- 10 g cukru
- ¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
- 500 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 4-5 cm kostkę
- 1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże pokrojone w 2 mm plastry
- cebula dymka drobno posiekana, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 487.7 kcal / 2041.8 kJ
- Białko
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Błonnik
- 2.7 g