Bułeczki bao z szarpanym indykiem

Bułeczki bao z szarpanym indykiem

4.6 2.4K oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

Bułeczki bao
  • 50 g orzeszków ziemnych, prażonych bez tłuszczu, niesolonych
  • 550 g wody
  • 35 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilosć do natłuszczenia
  • 1 ½ łyżeczki suchych drożdży w proszku
    15 g świeżych drożdży, w proszku
  • 20 - 25 g cukru
  • 420 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki soli
  • olej rzepakowy ilość do posmarowania ciasta
Szarpany indyk
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 - 6 gałązek kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 120 - 125 g sosu teriyaki gęstego
  • ¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
  • 10 g sosu sojowego
  • 10 g cukru
  • 500 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 4-5 cm kostkę
  • cebula dymka drobno posiekana, ilość do dekoracji
  • 1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże pokrojone w 2 mm plastry

Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 29.5 g
Kalorie 2041.8 kJ / 487.7 kcal
Tłuszcz 13.4 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 63.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...