Bułeczki bao z szarpanym indykiem

Bułeczki bao z szarpanym indykiem

4.6 2.4K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

Bułeczki bao
  • orzeszków ziemnych prażonych bez tłuszczu, solonych
    50 g
  • wody
    550 g
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilosć do natłuszczenia
    35 g
  • suchych drożdży w proszku
    1 ½ łyżeczki
    15 g świeżych drożdży, pokruszonych
  • cukru
    20 - 25 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    420 g
  • proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki
Szarpany indyk
  • ząbki czosnku
    2
  • kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
    5 - 6 gałązek
  • sosu teriyaki gęstego
    120 - 125 g
  • sosu sojowego
    10 g
  • cukru
    10 g
  • chili, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 4-5 cm kostkę
    500 g
  • czerwone papryczki chili, świeże pokrojone w 2 mm plastry
    1 - 2
  • cebula dymka drobno posiekana, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 487.7 kcal / 2041.8 kJ
Białko 29.5 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 63.5 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...