
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Bułeczki bao
-
orzeszków ziemnych, prażonych bez tłuszczu, niesolonych50 g
-
wody550 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilosć do natłuszczenia35 g
-
suchych drożdży w proszku1 ½ łyżeczki
-
cukru20 - 25 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu420 g
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
olej rzepakowy ilość do posmarowania ciasta
Szarpany indyk
-
ząbki czosnku2
-
kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji5 - 6 gałązek
-
sosu teriyaki gęstego120 - 125 g
-
chili, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
sosu sojowego10 g
-
cukru10 g
-
filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 4-5 cm kostkę500 g
-
cebula dymka drobno posiekana, ilość do dekoracji
-
czerwone papryczki chili, świeże pokrojone w 2 mm plastry1 - 2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
487.7 kcal /
2041.8 kJ
Białko
29.5 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
63.5 g
Błonnik
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Miska Buddy z szarpanym kurczakiem (TM6)
35 min
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
2 godz. 15 min
Zielone bao z szarpaną kaczką
1 godz. 45 min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1 godz. 20 min
Kokosowe bułeczki bao z indykiem hoisin
1 godz. 20 min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 godz. 30 min
Wenezuelski szarpany kurczak z bułeczkami arepas
40 min
Kurczak szarpany w pikantnym sosie pomidorowym
45 min
Różowe pity z patelni z szarpanym kurczakiem
1 godz. 25 min
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Pita
2 godz. 30 min