Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Bułeczki bao
-
50 g orzeszków ziemnych, prażonych bez tłuszczu, niesolonych
-
550 g wody
-
35 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilosć do natłuszczenia
-
15 g świeżych drożdży, w proszku1 ½ łyżeczki suchych drożdży w proszku
-
20 - 25 g cukru
-
420 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki soli
-
olej rzepakowy ilość do posmarowania ciasta
Szarpany indyk
-
2 ząbki czosnku
-
5 - 6 gałązek kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
120 - 125 g sosu teriyaki gęstego
-
¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
-
10 g sosu sojowego
-
10 g cukru
-
500 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 4-5 cm kostkę
-
cebula dymka drobno posiekana, ilość do dekoracji
-
1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże pokrojone w 2 mm plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
29.5 g
Kalorie
2041.8 kJ /
487.7 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
63.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
2 godz. 15 min
Zielone bao z szarpaną kaczką
1 godz. 45 min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1 godz. 20 min
Pełnoziarniste bułeczki bao z pikantnymi krewetkami i świeżymi warzywami
1 godz. 50 min
Kokosowe bułeczki bao z indykiem hoisin
1 godz. 20 min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 godz. 30 min
Wenezuelski szarpany kurczak z bułeczkami arepas
40 min
Kurczak szarpany w pikantnym sosie pomidorowym
45 min
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Różowe pity z patelni z szarpanym kurczakiem
1 godz. 25 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Szarpana wieprzowina
4 godz. 15 min