Bułeczki bao z szarpanym indykiem
TM6 TM5

Bułeczki bao z szarpanym indykiem

4.6 ( 2.3K ocen )

Składniki

Bułeczki bao

  • 50 g orzeszków ziemnych prażonych bez tłuszczu, solonych
  • 550 g wody
  • 35 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilosć do natłuszczenia
  • 1 ½ łyżeczki suchych drożdży w proszku
    lub 15 g świeżych drożdży pokruszonych
  • 20 - 25 g cukru
  • 420 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki soli

Szarpany indyk

  • 2 ząbki czosnku
  • 5 - 6 gałązek kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 120 - 125 g sosu teriyaki gęstego
  • 10 g sosu sojowego
  • 10 g cukru
  • ¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
  • 500 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 4-5 cm kostkę
  • 1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże pokrojone w 2 mm plastry
  • cebula dymka drobno posiekana, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
487.7 kcal / 2041.8 kJ
Białko
29.5 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
63.5 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy