Kotlety z mięsa z rosołu
TM5 TM6

Kotlety z mięsa z rosołu

4.2 (536 ocen)

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 5 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 380 - 420 g resztek mięsa, ugotowanego, np. z kurczaka lub indyka, bez skóry i kości, podzielonego na kawałki
  • 2 jajka na twardo
  • 1 jajko, surowe
  • 2 łyżki bułki tartej, plus dodatkowa ilość do panierowania
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej (opcjonalnie)
  • olej, ilość do smażenia

Wartości odżywcze
na 8 sztuk
Kalorie
6137.8 kJ / 1466 kcal
Białko
83 g
Węglowodany
55 g
Tłuszcz
105 g
Błonnik
5.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 77 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy