
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oleju
- 380 - 420 g resztek mięsa, ugotowanego, np. z kurczaka lub indyka, bez skóry i kości, podzielonego na kawałki
- 2 jajka na twardo
- 1 jajko, surowe
- 2 łyżki bułki tartej, plus dodatkowa ilość do panierowania
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej (opcjonalnie)
- olej, ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 8 sztuk
- Kalorie
- 6137.8 kJ / 1466 kcal
- Białko
- 83 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 105 g
- Błonnik
- 5.6 g