Kotlety z mięsa z rosołu

Kotlety z mięsa z rosołu

4.2 1.2K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 sztuk

Składniki

  • mieszanych ziół, świeżych natki pietruszki i koperku, tylko liście
    10 g
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
    20 g
  • resztek mięsa, ugotowanego np. z kurczaka lub indyka, bez skóry i kości, podzielonego na kawałki
    380 - 420 g
  • jajka ugotowane na twardo
    2
  • jajko surowe
    1
  • bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
    2 łyżki
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej (opcjonalnie)
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 122.7 kcal / 513.3 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 2.7 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 328.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...