
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z mięsa z rosołu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 sztuk
Składniki
-
mieszanych ziół, świeżych natki pietruszki i koperku, tylko liście10 g
-
ząbek czosnku1
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do smażenia20 g
-
resztek mięsa, ugotowanego np. z kurczaka lub indyka, bez skóry i kości, podzielonego na kawałki380 - 420 g
-
jajka ugotowane na twardo2
-
jajko surowe1
-
bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania2 łyżki
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej (opcjonalnie)1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
122.7 kcal /
513.3 kJ
Białko
13.2 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
2.7 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
328.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Buraczki na ciepło
50 Min
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu
2 Std.
Buraczki na ciepło na szybko
30 Min
Marchewka na ciepło
35 Min
Kotlety mielone
30 Min
Pulpety z jajkami przepiórczymi w sosie pieczarkowym
1 Std. 20 Min
Surówka z kiszonej kapusty
15 Min
Krupnik
40 Min
Gołąbki bez zawijania
1 Std. 20 Min
Kaszubskie kotlety rybne
35 Min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 Std. 50 Min
Zupa koperkowa
45 Min