Precle nadziewane serem, salami i jalapeño

Precle nadziewane serem, salami i jalapeño

4.5 291 ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 sztuk

Składniki

  • sera mozzarella twardego (nie z solanki), pokrojonego na kawałki
    300 g
  • salami w plastrach
    100 g
  • papryczek chili jalapeño, marynowanych pokrojonych na kawałki plus dodatkowa ilość pokrojonych w plastry, do obłożenia precli
    40 - 50 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    550 g
  • wody letniej, plus dodatkowa ilość do gotowania precli (ok. 1,5 l), patrz wskazówka
    320 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    50 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g)
  • cukru
    2 łyżeczki
  • soli
    2 łyżeczki
  • olej do natłuszczenia papieru do pieczenia
  • sody oczyszczonej
    45 g
  • jajko roztrzepane, do posmarowania precli
    1
  • ziarna sezamu, białego do posypania precli
    mak, do posypania precli

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 486 kcal / 2033 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 54 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 926 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...