Wegetariańskie spring rollsy (TM6)

Wegetariańskie spring rollsy (TM6)

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje

Składniki

  • 35 g ryżowego makaronu, vermicelli
  • 250 g wody
  • ½ łyżeczki oleju
  • 40 g marchewki z odciętymi końcówkami
  • 40 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
  • 25 g rzodkiewek
  • 50 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
Sos chili
  • 45 g wody
  • 15 g koreańskiej pasty chili gochujang (gochujang)
    15 g pasty harissa
  • 45 g sosu sojowego
  • 15 g cukru
Zwijanie spring rollsów
  • 25 g kiełków fasoli mung, z puszki odsączonych
  • ciepła woda do namoczenia
  • 4 płaty papieru ryżowego (Ø ok. 22 cm, patrz wskazówka)
  • 4 liście sałaty (ok.15 x 10 cm)
  • 4 gałązki kolendry, świeżej tylko liście, grubo posiekane
  • 4 gałązki mięty, świeżej tylko liście, grubo posiekane

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 234.7 kcal / 982 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 3.2 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 1638.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...