
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie spring rollsy (TM6)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
35 g ryżowego makaronu, vermicelli
-
250 g wody
-
½ łyżeczki oleju
-
40 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
40 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
-
25 g rzodkiewek
-
50 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
Sos chili
-
45 g wody
-
15 g koreańskiej pasty chili gochujang (gochujang)
-
45 g sosu sojowego
-
15 g cukru
Zwijanie spring rollsów
-
25 g kiełków fasoli mung, z puszki odsączonych
-
ciepła woda do namoczenia
-
4 płaty papieru ryżowego (Ø ok. 22 cm, patrz wskazówka)
-
4 liście sałaty (ok.15 x 10 cm)
-
4 gałązki kolendry, świeżej tylko liście, grubo posiekane
-
4 gałązki mięty, świeżej tylko liście, grubo posiekane
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
234.7 kcal /
982 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
3.2 g
Węglowodany
47 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
1638.8 mg