Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
TM6

Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)

4.3 (12 ocen)

Składniki

  • 200 g ryżu brązowego, długoziarnistego
  • 1400 g wody, plus dodatkowa ilość do namoczenia
  • 200 g tempehu, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
  • 100 g czerwonej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 200 g marchewki, pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 70 g masła orzechowego
  • 15 g sosu sojowego tamari (patrz wskazówka)
  • 15 g octu, białego
  • 15 g syropu klonowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 100 g jarmużu, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 200 g fasoli edamame, mrożonej (patrz wskazówka)
    lub 200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
  • ½ puszki kukurydzy, konserwowej, odsączonej (ok. 140 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2276.8 kJ / 544.2 kcal
Białko
26 g
Węglowodany
67.1 g
Tłuszcz
22.2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
9 g
Sód
1456.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy