
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g ryżu brązowego, długoziarnistego
- 1400 g wody, plus dodatkowa ilość do namoczenia
- 200 g tempehu, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
- 100 g czerwonej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 200 g marchewki, pokrojonej na 5 cm kawałki
- 70 g masła orzechowego
- 15 g sosu sojowego tamari (patrz wskazówka)
- 15 g octu, białego
- 15 g syropu klonowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 100 g jarmużu, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
200
g fasoli edamame, mrożonej (patrz wskazówka)
lub 200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej - ½ puszki kukurydzy, konserwowej, odsączonej (ok. 140 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2276.8 kJ / 544.2 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 67.1 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 1456.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 Min
Wegetariański poke bowl
50 Min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 Min
Zapiekane nachos z czterema dipami
40 Min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 Std.
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6)
40 Min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 Std.
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 Min
Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
40 Min
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 Min
Bowl z ryżem i łososiem
50 Min
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2h 35 min