Urządzenia i Akcesoria
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
200 g ryżu brązowego, długoziarnistego
-
1400 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia
-
200 g tempehu pokrojonego na 2 cm kawałki
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
100 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
200 g marchewki pokrojonej na 5 cm kawałki
-
70 g masła orzechowego
-
15 g sosu sojowego tamari (patrz wskazówka)
-
15 g octu, białego
-
15 g syropu klonowego
-
1 łyżka oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
100 g jarmużu pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej200 g fasoli edamame, mrożonej (patrz wskazówka)
-
½ puszki kukurydzy, konserwowej odsączonej (ok. 140 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1456.2 mg
Białko
26 g
Kalorie
2276.8 kJ /
544.2 kcal
Tłuszcz
22.2 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
67.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MISKI MOCY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2 godz. 35 min
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1 godz. 10 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Bowl z ryżem i łososiem
50 min
Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
40 min
Koreański ramen z tofu
50 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min