Urządzenia i Akcesoria
Wegetariański poke bowl
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
30 g octu ryżowego
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
60 g sosu sojowego
-
15 g mirinu
-
30 g oleju sezamowego
-
1200 g wody
-
10 g oleju
-
½ łyżeczki soli
-
200 g ryżu białego200 g ryżu czarnego
-
140 g marchewki pokrojonej w 0,5 cm paski
-
1 opakowanie sera feta (ok. 200 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
-
1 puszka białej ciecierzycy, z puszki (ok. 240 g po odsączeniu), opłukanej i osuszonej
-
1 pomidor pokrojony w 1 cm kostkę
-
1 jabłko bez gniazd nasiennych, pokrojone w plastry
-
4 łyżki jagód goji, suszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1988 mg
Białko
18 g
Kalorie
2269 kJ /
542 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55 min
Letnie rollsy wegańskie
35 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2 godz. 35 min
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1 godz. 10 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 min
Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
40 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min