
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 ząbek czosnku
- 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 30 g octu ryżowego
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 60 g sosu sojowego
- 15 g mirinu
- 30 g oleju sezamowego
- 1200 g wody
- 10 g oleju
- ½ łyżeczki soli
-
200
g ryżu czarnego
lub 200 g ryżu białego - 140 g marchewki pokrojonej w 0,5 cm paski
- 1 opakowanie sera feta (ok. 200 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
- 1 puszka białej ciecierzycy, z puszki (ok. 240 g po odsączeniu), opłukanej i osuszonej
- 1 pomidor pokrojony w 1 cm kostkę
- 1 jabłko bez gniazd nasiennych, pokrojone w plastry
- 4 łyżki jagód goji, suszonych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 542 kcal / 2269 kJ
- Białko
- 18 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 63 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Sód
- 1988 mg