Urządzenia i Akcesoria
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
300 g filetów z ryby o białym mięsie np. dorsz, halibut, bez skóry i ości, o wysokości 2-3 cm
-
100 g cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
280 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
-
1 ząbek czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g liści kolendry, świeżych
-
½ łyżki liści tymianku, świeżych
-
skórkę z cytryny ½ szt., ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
670.3 mg
Białko
32.4 g
Kalorie
1449.1 kJ /
346.4 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
14.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 h 10 min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Ryżowa sałatka z tuńczykiem i jajkami; Sorbet owocowy
1 h
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM5)
45 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM5)
30 min
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
1 h
Ryba w stylu Veracruz
45 min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 h
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 min
Gulasz z ziemniakami
45 min