
Urządzenia i Akcesoria
Indyk à la Wellington z sosem grzybowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Indyk à la Wellington
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g białych pieczarek, świeżych pokrojonych w 5 mm plastry
-
900 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości w jednym kawałku
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 275 g, 35 x 25 cm, patrz wskazówka)
-
1 opakowanie boczku parzonego, w plastrach (100 g)
-
1 jajko roztrzepane
Sos grzybowy
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g masła
-
100 g wody
-
10 g mąki pszennej
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
844 kcal /
3533 kJ
Białko
102.7 g
Tłuszcz
32.7 g
Węglowodany
24.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Sód
473.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ślimaczki z kurczakiem gyros
1 godz.
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 godz. 40 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 godz. 10 min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 godz.
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6)
15 min
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
45 min
Tarta ze szparagami i szynką
1 godz.
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min