Urządzenia i Akcesoria
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
2 ¼ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
600 - 700 g fileta z łososia, świeżego ze skórą, pokrojonego na 4 kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek plus 3 łyżki
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
800 g ziemniaka, sałatkowego (niemączystych, patrz wskazówka), pokrojonych w 2-3 cm łódeczki, ze skórką lub bez
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2744.5 mg
Białko
42.4 g
Kalorie
2935 kJ /
701.5 kcal
Tłuszcz
41.6 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
41.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45 min
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50 min
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
1 godz.
Ryba w stylu Veracruz
45 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 godz. 30 min
Kurczak z warzywami z purée z batatów i sosem z nerkowców
1 godz.
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min