
Urządzenia i Akcesoria
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
nasion kolendry1 łyżeczka
-
nasion kminu rzymskiego½ łyżeczki
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
ziaren pieprzu czarnego¼ łyżeczki
-
soli2 ¼ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego15 g
-
fileta z łososia, świeżego ze skórą, pokrojonego na 4 kawałki600 - 700 g
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 - 15 g
-
oliwy z oliwek plus 3 łyżki40 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
wody500 g
-
ziemniaków, woskowych (niemączystych, patrz wskazówka), pokrojonych w 2-3 cm łódeczki, ze skórką lub bez800 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
701.5 kcal /
2935 kJ
Białko
42.4 g
Tłuszcz
41.6 g
Węglowodany
41.9 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Sód
2744.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska