Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g filetów z ryby o białym mięsie, np. dorsz, halibut, bez skóry i ości, o wysokości 2-3 cm
- 200 g cebuli, przekrojonej pionowo na pół
- 550 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
- 2 ząbki czosnku
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 5 g liści kolendry, świeżych
- 1 łyżka liści tymianku, świeżych
- skórka z 1 cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
- 60 g oliwy z oliwek
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1475 kJ / 352 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 669 mg
Alternatywne przepisy
Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową
1小时
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55min
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
40min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50min
Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem
40min
Dorsz w ziołowej kruszonce z ryżem, szpinakiem i sosem cytrynowym
40min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 Min
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM6)
45 Min
Ryba w stylu Veracruz
45 Min
Filety rybne z ziemniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym
45 Min
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 Min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30min