Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
-
olej od natłuszczenia
-
300 g ziemniaków obranych, całych lub przekrojonych na pół, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
40 g sera grana padano, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
½ łyżeczki soli
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
½ - 1 gałązkę liści tymianku, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
881.3 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
1403.7 kJ /
335.5 kcal
Tłuszcz
20.2 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Węglowodany
28.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 godz.
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1 godz. 30 min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1 godz. 25 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6, TM7)
55 min
Placki z purée ziemniaczanego
1 godz. 55 min
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
30 min
Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach
1 godz. 30 min
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 10 min
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Wrapy caprese
10 min