
Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
olej od natłuszczenia
-
ziemniaków obranych, całych lub przekrojonych na pół, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika600 g
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika80 g
-
soli1 łyżeczka
-
ząbki czosnku1 - 2
-
liści tymianku, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji1 - 2 gałązki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
475.8 kcal /
1990.9 kJ
Białko
13.7 g
Tłuszcz
34.4 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
21.4 g
Sód
801.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1 godz.
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Pieczonki (prażonki) z kiełbasą i boczkiem (TM6)
2 godz. 10 min
Chipsy z krojonych warzyw (TM6)
1 godz. 45 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6)
1 godz.
Tarta ratatouille (TM6)
1 godz. 30 min
Gratin z ziemniaków (TM6)
50 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)
55 min
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
30 min
Gratin z ziemniaków (TM5)
50 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 min