
Urządzenia i Akcesoria
Wrapy caprese
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
2 sztuki
Składniki
-
liści bazylii, świeżych30 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
ząbka czosnku½
-
orzeszków piniowych20 g
-
serka kremowego śmietankowego40 g
-
oliwy z oliwek5 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 szczypta
-
rukoli30 g
-
tortille pszenne2
-
sera mozzarella (125 g), pokrojona w plastry1 kulka
-
pomidory średniej wielkości (ok. 90 g każdy), pokrojone w plastry2
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
580.1 kcal /
2427.1 kJ
Białko
27.8 g
Tłuszcz
38.2 g
Węglowodany
34.2 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
16.1 g
Sód
1119.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DRUGIE ŚNIADANIA CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wrapy z serem halloumi
40 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Tosty z serem i grzybami
2 godz. 10 min
Letni sos do makaronu z pomidorami i ginem
35 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
40 min
Kanapki klubowe (Club sandwich)
1 godz.
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25 min
Sałatka z preclami
30 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min