
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g liści bazylii, świeżych
-
30
g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 30 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki - ½ ząbka czosnku
-
20
g orzeszków piniowych
lub 20 g migdałów, w płatkach - 40 g serka kremowego śmietankowego
- 5 g oliwy z oliwek
- 1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 30 g rukoli
- 2 tortille pszenne
- 1 kulka sera mozzarella (125 g), pokrojona w plastry
- 2 pomidory średniej wielkości (ok. 90 g każdy), pokrojone w plastry
- pieprz czarny, mielony do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 580.1 kcal / 2427.1 kJ
- Białko
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 38.2 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Sód
- 1119.7 mg