Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM5)

Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM5)

5.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 300 g filetów z ryby o białym mięsie np. dorsz, halibut, bez skóry i ości, o wysokości 2-3 cm
  • 100 g cebuli przekrojonej pionowo na pół
  • 280 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 5 g liści kolendry, świeżych
  • ½ łyżki liści tymianku, świeżych
  • skórkę z cytryny ½ szt., ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 346.4 kcal / 1449.1 kJ
Białko 32.4 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 14.5 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 670.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...