
Urządzenia i Akcesoria
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
300 g filetów z ryby o białym mięsie np. dorsz, halibut, bez skóry i ości, o wysokości 2-3 cm
-
100 g cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
280 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
-
1 ząbek czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g liści kolendry, świeżych
-
½ łyżki liści tymianku, świeżych
-
skórkę z cytryny ½ szt., ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
346.4 kcal /
1449.1 kJ
Białko
32.4 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
14.5 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
670.3 mg