
Urządzenia i Akcesoria
Szaszłyki z mięsa mielonego ze śliwką
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
6 sztuk
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
mięsa wieprzowego z szynki, mielonego, podzielonego na kawałki500 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
bułki tartej2 - 3 łyżki
-
śliwek suszonych, bez pestek30
-
chudego boczku, wędzonego, w plastrach12 plastrów
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
559 kcal /
2342 kJ
Białko
20.8 g
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PARTY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2h 40min
Rolada z karkówki z grzybami
2h 35min
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1h 25min
Kotlety (croquetas) faszerowane serem i boczkiem z sosem pomidorowym
1h 10min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1h 40min
Balotyna z kaczki
2h 45min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1h 25min
Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
50min
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1h 15min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1h 50min
Klopsiki z serem feta
30min
Kurczak po cygańsku
1h 20min