Urządzenia i Akcesoria
Szaszłyki z mięsa mielonego ze śliwką
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
6 sztuk
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oliwy z oliwek
-
500 g mięsa wieprzowego z szynki, mielonego, podzielonego na kawałki
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
2 - 3 łyżki bułki tartej
-
30 śliwek suszonych, bez pestek
-
12 plastrów chudego boczku, wędzonego, w plastrach
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
20.8 g
Kalorie
2342 kJ /
559 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
5.6 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PARTY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krokiety z kaszanki z sosem śliwkowym
1 godz. 20 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM5)
1 godz. 40 min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1 godz. 40 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem
1 godz.
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1 godz. 15 min
Kurczak po cygańsku
1 godz. 20 min