Urządzenia i Akcesoria
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6, TM7)
Składniki
Pieczone warzywa
-
150 g czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
200 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
350 g cukinii z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
500 g batatów nieobranych, wyszorowanych, z odciętymi końcówkami, pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g octu balsamicznego
-
50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego1 łyżka liści tymianku, świeżych
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Pomarańczowa kasza bulgur
-
1000 g wody
-
1 łyżka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
100 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
250 g kaszy bulgur
-
½ opakowania sera feta (ok. 100 g), grubo pokruszonego
-
3 łyżki orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
-
2 łyżki liści mięty, świeżych posiekanych
-
2 łyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6, TM7)
45 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1 godz.
Wiosenne curry warzywne z cytrynowym ryżem
40 min
Sałatka z ciecierzycy z karmelizowaną cebulą; Jogurt z musem z mango (z osłoną noża miksującego)
13 godz. 10 min
Orkiszowa galette ze szpinakiem i serem feta
1 godz. 50 min
Shakshuka z czerwoną soczewicą i fetą; Sałatka z kaszą bulgur, suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą
35 min
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50 min
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min