
Urządzenia i Akcesoria
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Pieczone warzywa
-
czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół150 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika200 g
-
cukinii z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika350 g
-
batatów nieobranych, wyszorowanych, z odciętymi końcówkami, pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika500 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
octu balsamicznego20 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego50 g
-
liści tymianku, świeżych1 łyżka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Pomarańczowa kasza bulgur
-
wody1000 g
-
skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo)1 łyżka
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego100 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
kaszy bulgur250 g
-
sera feta (ok. 100 g), grubo pokruszonego½ opakowania
-
orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych3 łyżki
-
liści mięty, świeżych posiekanych2 łyżki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanych2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
385.7 kcal /
1613.7 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
59.3 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
1189.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1 godz.
Żółte curry z dorszem, ciecierzycą i ryżem; Ciasto pomarańczowe z Varomy
55 min
Shakshuka z czerwoną soczewicą i fetą; Sałatka z kaszą bulgur, suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą
35 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Tartaletki warzywne na spodzie z ciecierzycy z sałatką
1 godz. 5 min
Faszerowane pieczarki portobello z pieczonymi warzywami
45 min
Curry z pieczoną dynią i ciecierzycą
1 godz.
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min