
Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porcje
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej120 g
-
soli1 szczypta
-
oliwy z oliwek15 g
-
wody60 g
Dodatki (patrz warianty)
-
mąka pszenna do oprószenia
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)100 g
-
szynki, wędzonej pokrojonej w 1 cm kostkę50 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)15 g
-
soli1 szczyptę
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczyptę
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji (ok. ½ pęczka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
442.5 kcal /
1851.5 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
20.1 g
Węglowodany
52.9 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
461.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYLWESTER
10 Przepisów
Polska
Polska