Urządzenia i Akcesoria
Langosze
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
-
250 g wody letniej
-
100 g mleka
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cukru
-
olej do natłuszczenia i głębokiego smażenia (min. 500 ml)
-
150 g sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
400 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g szynki, wędzonej pokrojonej w 5 mm kostkę
-
2 - 3 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
950.9 mg
Białko
16.7 g
Kalorie
1883.9 kJ /
450.3 kcal
Tłuszcz
19.1 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Węglowodany
52.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI V
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placek czosnkowo-serowy
2 godz.
Pizza turecka Lahmacun
1 godz. 20 min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 godz. 15 min
Kule burgerowe
3 godz. 30 min
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 godz.
Placki gozleme ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 godz.
Cebulaki
1 godz. 5 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min
Proziaki z masłem czosnkowym
25 min