
Urządzenia i Akcesoria
Langosze
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
-
wody letniej250 g
-
mleka100 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
soli2 łyżeczki
-
cukru½ łyżeczki
-
olej do natłuszczenia i głębokiego smażenia (min. 500 ml)
-
sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki150 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu400 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
szynki, wędzonej pokrojonej w 5 mm kostkę150 g
-
zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane2 - 3
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
450.3 kcal /
1883.9 kJ
Białko
16.7 g
Tłuszcz
19.1 g
Węglowodany
52.6 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Sód
950.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI V
10 Przepisów
Polska
Polska