
Urządzenia i Akcesoria
Gruzińskie placki z mięsem (kubdari)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 sztuki
Składniki
Ciasto
-
wody w temp. pokojowej275 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
mąki pszennej500 g
-
oleju20 g
-
soli1 łyżeczka
-
olej do natłuszczenia
Nadzienie mięsne
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku3 - 4
-
kolendry, świeżej liście i miękkie łodygi10 g
-
mięsa wieprzowego np. karkówki, łopatki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)300 g
-
mięsa wołowego np. gulaszowego, z udźca, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)300 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej½ - 1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
kminku, mielonego1 łyżeczka
-
kolendry, mielonej (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
nasion kozieradki, mielonych (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie)½ łyżeczki
Formowanie i pieczenie
-
mąka pszenna do oprószenia
-
masło do posmarowania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
829.7 kcal /
3471.4 kJ
Białko
43.8 g
Tłuszcz
26.6 g
Węglowodany
102.7 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
1273.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI VI
11 Przepisów
Polska
Polska