
Urządzenia i Akcesoria
Portugalskie babeczki z kremem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
-
mleka250 g
-
cukru175 g
-
mąki pszennej50 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu250 g
-
żółtek5
-
laska cynamonu przełamana na pół1
-
skórka z cytryny z ½ szt., ekologicznej, bez białych błonek, pokrojoną na 7 cm kawałki
-
masło do natłuszczenia
-
ciasta francuskiego gotowego (ok. 275 g, patrz wskazówka)1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
423.2 kcal /
1770.8 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
27.1 g
Węglowodany
40.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Sód
133.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ALE JAJA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Podpłomyk ze szparagami i orzechami
1 godz. 15 min
Semifredo z kawą zbożową
7 godz.
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Borówki pod kruszonką
50 min
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Biscotti z pistacjami i czekoladowe łyżeczki
2 godz.
Francuskie ciastka canelés
14 godz. 30 min
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
35 min
Sernik baskijski
3 godz. 15 min
Małpi chlebek
3 godz.
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2 godz.
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM5)
30 min