
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g mleka
- 175 g cukru
- 50 g mąki pszennej
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 5 żółtek
- 1 laska cynamonu, przełamana na pół
- skórka z cytryny, z ½ szt., ekologicznej, bez białych błonek, pokrojoną na 7 cm kawałki
- masło, do natłuszczenia
- 1 opakowanie ciasta francuskiego, gotowego (ok. 275 g, patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1770.8 kJ / 423.2 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 133.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
35 min
Hummus z warzyw z rosołu
10 min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6)
15 min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6)
15 min
Czekoladowe ciasto na białkach
1 godz. 10 min
Tarta z jabłkami (TM6)
1 godz.
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6)
15 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6)
1 godz.
Ziemniaczana tortilla na parze (TM6)
45 min
Niemiecki brunch
1 godz. 15 min