
Urządzenia i Akcesoria
Kołaczyki z bryndzą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 sztuk
Składniki
Ciasto
-
wody300 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski30 g
-
mąki pszennej500 g
-
soli1 łyżeczka
Nadzienie
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oleju rzepakowego15 g
-
jajko1
-
bryndzy podzielonej na kawałki250 g
-
kminku, mielonego¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
-
białko do posmarowania kołaczyków
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
180.2 kcal /
754.4 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
6.1 g
Węglowodany
25.1 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska