Urządzenia i Akcesoria
Kołaczyki z bryndzą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 sztuk
Składniki
Ciasto
-
300 g wody
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
30 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
500 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
Nadzienie
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oleju rzepakowego
-
1 jajko
-
250 g bryndzy podzielonej na kawałki
-
¼ łyżeczki kminku, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
-
białko do posmarowania kołaczyków
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
6.8 g
Kalorie
754.4 kJ /
180.2 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
25.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 godz.
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem
1 godz. 5 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Rolada chlebowa z jarmużem i kiełbasą
2 godz. 45 min
Podhalańskie moskole
1 godz.
Naleśnikowy makaron
55 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
3 godz. 10 min