Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 300 g wody
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 30 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 500 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
Nadzienie
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g oleju rzepakowego
- 1 jajko
- 250 g bryndzy, podzielonej na kawałki
- ¼ łyżeczki kminku, mielonego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, ilość do oprószenia blatu
- białko, do posmarowania kołaczyków
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 754.4 kJ / 180.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Suflet serowy szybki
55 Min
Podhalańskie moskole
1 Std.
Podpłomyk cztery sery
55 Min
Knedle bawarskie
1 Std.
Krem z parmezanu
10 min
Chlebki guttiau
2h 30min
Proziaki z masłem czosnkowym
25 Min
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1 Std. 30 Min
Sycylijskie arancini
2h 50min
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
3h 10 min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1h 10 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min