Hot-dogowe muffiny

Hot-dogowe muffiny

4.8 771 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk

Składniki

Ciasto
  • 200 g wody letniej
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 400 g mąki pszennej
  • 30 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 łyżeczka soli
Przygotowanie muffinów
  • 150 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
  • 50 g sera żółtego średnio twardego, np. goudy, edamskiego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g ketchupu
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 20 g musztardy
  • 30 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 20 g wody
  • 1 szczypta soli
  • 300 g parówek pokrojonych w 1 cm plastry
  • olej do natłuszczenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 794.5 mg
Białko 8.6 g
Kalorie 1183.5 kJ / 282.9 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Węglowodany 32.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...