
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 200 g wody letniej
-
20
g drożdży świeżych pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 1 łyżeczka cukru
- 400 g mąki pszennej
- 30 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 łyżeczka soli
Przygotowanie muffinów
- 150 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
- 50 g sera żółtego średnio twardego, np. goudy, edamskiego, pokrojonego na kawałki
- 100 g ketchupu
- 20 g koncentratu pomidorowego
- 20 g musztardy
- 30 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 20 g wody
- 1 szczypta soli
- 300 g parówek pokrojonych w 1 cm plastry
- olej do natłuszczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 282.9 kcal / 1183.5 kJ
- Białko
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Węglowodany
- 32.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Sód
- 794.5 mg