Hot-dogowe muffiny

Hot-dogowe muffiny

4.8 692 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk

Składniki

Ciasto
  • wody letniej
    200 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • cukru
    1 łyżeczka
  • mąki pszennej
    400 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    30 g
  • soli
    1 łyżeczka
Przygotowanie muffinów
  • ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
    150 g
  • sera żółtego średnio twardego, np. goudy, edamskiego, pokrojonego na kawałki
    50 g
  • ketchupu
    100 g
  • koncentratu pomidorowego
    20 g
  • musztardy
    20 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    30 g
  • wody
    20 g
  • soli
    1 szczypta
  • parówek pokrojonych w 1 cm plastry
    300 g
  • olej do natłuszczenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 282.9 kcal / 1183.5 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 13.1 g
Węglowodany 32.6 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 794.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...