
Urządzenia i Akcesoria
Imprezowa sałatka makaronowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
130 g mięsa mielonego dowolnego (patrz wskazówka)
-
½ opakowania makaronu, suchego, krótkiego (500 g, np. mini penne)
-
woda do gotowania makaronu
-
sól plus dodatkowa ilośc do smaku i do gotowania makaronu
-
75 g kostek boczku
-
10 g oleju
-
75 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
olej do smażenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżeczkę kaparów, konserwowych odsączonych
-
50 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
75 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
-
25 - 50 g mleka (patrz wskazówka)
-
5 g musztardy
-
50 g sosu barbecue (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
5 g sosu Worcestershire
-
5 g białego octu winnego
-
70 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
65 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
-
1 ½ zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej w 5 mm plastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
332.7 kcal /
1391.9 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
38.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
556.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYLWESTER
10 Przepisów
Polska
Polska