
Urządzenia i Akcesoria
Orientalny kurczak z ryżem i warzywami na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
400 g piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonej na 2 cm kawałki
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 g oliwy z oliwek
-
25 g sosu sojowego
-
1 ½ ząbka czosnku
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
130 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
⅔ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1200 g wody plus dodatkowo 4 łyżki
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
⅔ łyżeczki soli
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
270 g ryżu białego, długoziarnistego
-
130 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
130 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
40 g skrobi ziemniaczanej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
640.4 kcal /
2679.5 kJ
Białko
30.4 g
Tłuszcz
23.4 g
Węglowodany
75.2 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
831.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska