Śledzie w sosie makowym

Śledzie w sosie makowym

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
9 porcji

Składniki

  • 230 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 6 filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas (ok. 600 g), opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 4 cm kawałki
  • 30 g maku
  • 120 g majonezu
  • 230 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu gęstej
  • 10 g musztardy np. miodowej, rosyjskiej, dijon (zależnie od preferencji)
  • 1 ½ łyżeczki curry, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • koperek, świeży tylko liście, posiekane, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 219.9 mg
Białko 24 g
Kalorie 1579.3 kJ / 377.5 kcal
Tłuszcz 28.1 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 6.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...