Śledzie w sosie makowym

Śledzie w sosie makowym

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 porcje

Składniki

  • 75 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 2 filety ze śledzi, solone, à la Matjas (ok. 200 g), opłukane (patrz wskazówka), pokrojone na 4 cm kawałki
  • 10 g maku
  • 40 g majonezu
  • 75 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu gęstej
  • 5 g musztardy np. miodowej, rosyjskiej, dijon (zależnie od preferencji)
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • koperek, świeży tylko liście, posiekane, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 225.7 mg
Białko 24 g
Kalorie 1574.6 kJ / 376.3 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...