Łosoś w galarecie

Łosoś w galarecie

4.6 5 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
3 sztuki

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 35 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 35 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 35 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 5 ziaren pieprzu czarnego
  • 3 goździki suszone
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
  • 1300 - 1500 g wody (patrz wskazówka)
  • 1 jajko dokładnie umyte
  • 180 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych na 8-10 cm kawałki
  • 50 g różyczek brokułu
  • 3 łyżki zielonego groszku, konserwowego odsączonego z zalewy
  • ½ łyżki sosu rybnego
  • 4 łyżeczki żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
  • cytryna w kawałkach, do skropienia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 1366.2 mg
Białko 19.4 g
Kalorie 858.6 kJ / 205.2 kcal
Tłuszcz 10.1 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 9.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...