
Urządzenia i Akcesoria
Karp na słodko w galarecie
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 7 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
dzwonek karpia, świeżych800 - 1000 g
-
soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia karpia1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do przyprawienia karpia¾ łyżeczki
-
wody900 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
-
marchewki pokrojonej na kawałki300 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki100 g
-
cebuli pokrojonej na kawałki150 g
-
żelatyny w proszku3 łyżeczki
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego15 - 20 g
-
cukru1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
213.7 kcal /
894.5 kJ
Białko
30.5 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
9.7 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
744.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Ryba po grecku
45 min
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Pasztet z dorsza
1 godz. 10 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Karp w szarym sosie
1 godz. 10 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 godz.
Pasztet z kaczki z oliwkami
1 godz. 45 min