Karp na słodko w galarecie

Karp na słodko w galarecie

3.1 53 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 7 godz. 35 min
6 porcji

Składniki

  • 800 - 1000 g dzwonek karpia, świeżych
  • 1 ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia karpia
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do przyprawienia karpia
  • 900 g wody
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 300 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 150 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 3 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 15 - 20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 1 ½ łyżeczki cukru

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 744.2 mg
Białko 30.5 g
Kalorie 894.5 kJ / 213.7 kcal
Tłuszcz 6.5 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 9.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...