Urządzenia i Akcesoria
Karp na słodko w galarecie
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 7 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
800 - 1000 g dzwonek karpia, świeżych
-
1 ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia karpia
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do przyprawienia karpia
-
900 g wody
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
150 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
3 łyżeczki żelatyny w proszku
-
15 - 20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
744.2 mg
Białko
30.5 g
Kalorie
894.5 kJ /
213.7 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
9.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30min
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10min
Karp w szarym sosie
1h 10min
Królik w sosie "Marengo"
1h 10min
Śledzie w kożuchu
1h
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3h 40min
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4h 10min
Karp w migdałowej panierce
1h 40min
Łosoś w galarecie
3h 50min
Ryba po grecku
45min
Kaczka z jabłkami, kluski ziemniaczane i surówka z kapusty ze śliwkami
2h 50min
Golonka w sosie piwnym
2h 20min