Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
2 porcje
Składniki
-
35 g czerwonych buraków, gotowanych plus dodatkowa ilość (pokrojonych w plastry), do dekoracji
-
35 g rzodkiewek plus dodatkowa ilość (pokrojonych w plastry), do dekoracji
-
130 g ogórków obranych, pokrojonych na kawałki
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość, do dekoracji (patrz wskazówka)
-
2 gałązki koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość, do dekoracji (patrz wskazówka)
-
65 g jogurtu naturalnego
-
65 g kwaśnej śmietany
-
5 g białego octu winnego
-
⅓ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
2 jajka ugotowane na twardo
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
684 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
701.4 kJ /
167.7 kcal
Tłuszcz
11.9 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
8.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 Min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6, TM7)
1 Std. 15 Min
Chłodnik z botwinki
1 Std.
Chłodnik litewski
2 Std. 15 Min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 Min
Chłodnik ogórkowy
15 Min
Tatar z łososia
10 Min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 Min
Tatar ze śledzia
10 Min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 Min
Zupa krem z kurek
40 Min
Karp na słodko w galarecie
7 Std. 35 Min