Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
230 g awokado pokrojonego na kawałki
-
140 g ogórków szklarniowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
600 g jogurtu naturalnego600 g jogurtu naturalnego wykonanego w TM
-
50 g wody mineralnej, niegazowanej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
657.4 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
806.6 kJ /
192.8 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
14.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE JOGURTY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarator - Bułgarski chłodnik
1 godz. 10 min
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Chłodnik litewski
2 godz. 15 min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Chłodnik ogórkowy
15 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1 godz. 5 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Topinambur po prowansalsku
50 min