
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik ogórkowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
500 g ogórków bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
500 g bulionu warzywnego, płynnego schłodzonego (patrz wskazówka)
-
20 g oliwy z oliwek
-
2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 - 3 gałązki koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
8 - 10 liści bazylii, świeżej
-
1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
200 g jogurtu naturalnego gęstego, schłodzonego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
101.8 kcal /
426.1 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
8.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
337.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Pasta z topinamburu
35 min
Sok pomidorowy
20 min
Sos pomarańczowy curry
5 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
1 godz. 15 min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min