Urządzenia i Akcesoria
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g masła
-
300 g rzodkiewek, czerwonych bez liści (2-3 pęczki), plus dodatkowo 2 szt. pokrojone w 1-2 mm plastry, do dekoracji
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
150 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki1 pęczek botwinki tylko korzenie (ok. 150 g), pokrojone na kawałki
-
5 g koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do posypania
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
700 g wody
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia jajek
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do przyprawienia jajek
-
4 jajka
-
1 - 2 łyżeczki chrzanu, tartego
-
5 - 10 g octu jabłkowego5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
424.3 mg
Białko
8.7 g
Kalorie
930.8 kJ /
222.5 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
17.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)
45 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Zupa pieczarkowa i danie na Varomie
45 min
Zupa z kalarepy
1 godz.
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 godz.
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1 godz.