
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
masła20 g
-
rzodkiewek, czerwonych bez liści (2-3 pęczki), plus dodatkowo 2 szt. pokrojone w 1-2 mm plastry, do dekoracji300 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki200 g
-
pęczek botwinki tylko korzenie (ok. 150 g), pokrojone na kawałki1
-
koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do posypania5 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
wody700 g
-
soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia jajek½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do przyprawienia jajek¼ łyżeczki
-
jajka4
-
chrzanu, tartego1 - 2 łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 - 10 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
222.5 kcal /
930.8 kJ
Białko
8.7 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
17.5 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
424.3 mg