
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
masła20 g
-
rzodkiewek, czerwonych bez liści (2-3 pęczki), plus dodatkowo 2 szt. pokrojone w 1-2 mm plastry, do dekoracji300 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki200 g
-
pęczek botwinki tylko korzenie (ok. 150 g), pokrojone na kawałki1
-
koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do posypania5 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
wody700 g
-
soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia jajek½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do przyprawienia jajek¼ łyżeczki
-
jajka4
-
chrzanu, tartego1 - 2 łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 - 10 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
222.5 kcal /
930.8 kJ
Białko
8.7 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
17.5 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
424.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 godz. 15 min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)
45 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa szpinakowa z batatami
35 min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min