
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik litewski
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
botwiny w całości (buraczki, łodygi i liście, 250-300 g)1 pęczek
-
koperku, świeżego plus dodatkowa ilość do dekoracji20 g
-
ogórków obranych, pokrojonych na kawałki150 g
-
rzodkiewek100 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbki czosnku2
-
masła30 g
-
wody200 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
-
szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego, plus dodatkowa ilość do dekoracji20 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cukru½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 - 15 g
-
jogurtu naturalnego200 g
-
kefiru500 g
-
jajka ugotowane na twardo, obrane i przekrojone na pół4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
260.1 kcal /
1088.2 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
15.3 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Sód
812 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska