
Urządzenia i Akcesoria
Gazpacho - hiszpański chłodnik
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Warzywna posypka
-
10 - 15 g liści natki pietruszki, świeżych
-
60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
90 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
90 g ogórka zielonego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
Zupa
-
4 ½ kromki chleba bez skórki, pokrojonej na kawałki
-
1 ½ ząbka czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
15 - 35 g czerwonego octu winnego
-
750 g pomidorów dojrzałych, przekrojonych na pół
-
210 g ogórka zielonego, pokrojonego na kawałki
-
180 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
75 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
90 g soku pomarańczowego
-
1 ½ łyżeczka soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
210 kcal /
880.3 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
603 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska