Gazpacho - hiszpański chłodnik

Gazpacho - hiszpański chłodnik

4.6 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

Warzywna posypka
  • 10 - 15 g liści natki pietruszki, świeżych
  • 60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 90 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 90 g ogórka zielonego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
Zupa
  • 4 ½ kromki chleba bez skórki, pokrojonej na kawałki
  • 1 ½ ząbka czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 15 - 35 g czerwonego octu winnego
  • 750 g pomidorów dojrzałych, przekrojonych na pół
  • 210 g ogórka zielonego, pokrojonego na kawałki
  • 180 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 75 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 90 g soku pomarańczowego
  • 1 ½ łyżeczka soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 210 kcal / 880.3 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 603 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...