
Urządzenia i Akcesoria
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porcji
Składniki
-
50 g sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki
-
500 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
-
500 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 - 50 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
40 - 50 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek extra vergine
-
20 g octu
-
200 g kostek lodu
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
110.2 kcal /
459 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
6.4 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gazpacho z malinami
1 godz. 15 min
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Chłodnik wiśniowy
1 godz. 20 min
Krem z pomidorów z bazyliową śmietanką
30 min
Suflet serowy szybki
55 min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Tarator - Bułgarski chłodnik
1 godz. 10 min
Chłodnik ogórkowy
15 min
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min