
Urządzenia i Akcesoria
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
chleba pszennego (35-40 g)1 - 2 kawałki
-
ząbki czosnku2
-
pomidorów sparzonych, obranych ze skóry, bez gniazd nasiennych700 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do dekoracji180 g
-
czerwonego octu winnego20 - 25 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
jajka ugotowane na twardo3
-
szynka serrano (opcjonalnie) do dekoracji (35-40 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
499.8 kcal /
2091.1 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
48.2 g
Węglowodany
11.6 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
674.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
1 godz. 15 min
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Chłodnik ogórkowy
15 min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 min
Tarator - Bułgarski chłodnik
1 godz. 10 min
Zupa caldo verde
45 min
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min