Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g miąższu melona miodowego bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
100 g pomarańczy pokrojonej na kawałki
-
10 liści mięty pieprzowej, świeżej
-
20 g imbiru marynowanego
-
40 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
20 g oliwy z oliwek
-
szynka parmeńska do dekoracji (ok. 40 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
30.7 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
425.5 kJ /
101.7 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
18.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1 godz. 15 min
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 min
Chutney truskawkowy
50 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Chutney BBQ z whisky
1 godz. 35 min
Gruszki w czerwonym winie
3 godz. 10 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min