Boczniaki à la śledzie z cebulką

Boczniaki à la śledzie z cebulką

4.7 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz. 15 min
3 porcje

Składniki

  • 1 płat wodorostów nori pokrojony na kawałki
  • 75 g cebuli przekrojonej na pół
  • 60 g oleju lnianego (patrz wskazówka)
  • 30 g octu jabłkowego
  • ¾ - 1 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczka białej gorczycy
  • ½ łyżeczka majeranku, suszonego
  • 5 ziaren pieprzu czarnego
  • 3 ziaren ziela angielskiego
  • 2 ½ liści laurowych, suszonych
  • 250 g boczniaków, świeżych pokrojonych wzdłuż na ok. 2 cm paski
  • 20 g oleju rzepakowego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 696 mg
Białko 3.3 g
Kalorie 1176.1 kJ / 281.1 kcal
Tłuszcz 27.2 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...