Potage Saint-Germain

Potage Saint-Germain

4.9 9 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 100 g de lardons fumés
  • 25 g de carottes coupée en tronçons
  • 40 g de poireaux coupé en tronçons
  • 50 g d'oignon coupé en deux
  • ½ gousse d'ail
  • 800 g d'eau
  • ½ cube de bouillon de volaille
  • 200 g de pois cassés secs
  • 1 brin de cerfeuil frais
  • ½ c. à café de gros sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à soupe de crème liquide entière

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 429.3 mg
Białko 15.5 g
Kalorie 1286.9 kJ / 307.6 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 13.3 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 35.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...