Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g d'oignon, coupé en deux
- 1000 g de courgettes, coupées en dés
-
1
c. à café d'origan déshydraté
lub 1 c. à café d'origan frais - 15 g de beurre
- 300 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 100 g de crème fraîche
-
80
g bleu d'Auvergne
lub 80 g de fromage à pâte persillée (bleu) - 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 646 kJ / 155 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potage au poireau
30 min
Potage Saint-Germain
45 min
Crème de chou-fleur
40 мин.
Velouté de potiron au fromage ail et fines herbes
40 мин.
Crème d'endive au colombo
30 min
Crème de petits pois
40 мин.
Velouté de carotte, pomme et curry
50 мин.
Crème de carotte
30 min
Velouté de chou-fleur truffé et fourme d'Ambert
35 min
Velouté d'épinards au chèvre
35 min
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35 min
Soupe de laitue
35 min