Soupe des hortillons

Soupe des hortillons

4.6 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • de beurre demi-sel
    100 g
  • de chou nouveau, coupé en morceaux
    200 g
  • de blancs de poireau coupés en tronçons
    200 g
  • d'eau
    1500 g
  • cubes de bouillon de légumes
    2
  • de pommes de terre épluchées et coupées en deux (4 petites env.)
    170 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • laitue pommée le coeur seulement, ciselé (300 g env.)
    1
  • d'oseille ciselée
    160 g
  • de petits pois frais écossés
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 203 kcal / 841 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...