Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre demi-sel
- 200 g de chou nouveau, coupé en morceaux
- 200 g de blancs de poireau, coupés en tronçons
- 1500 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de légumes
- 170 g de pommes de terre, épluchées et coupées en deux (4 petites env.)
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 laitue pommée, le coeur seulement, ciselé (300 g env.)
- 160 g d'oseille, ciselée
- 200 g de petits pois frais, écossés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 841 kJ / 203 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe paysanne express
45 min
Bouillon de légumes parfumé
45 min
Tourin à l'ail
25min
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20 min
Soupe poireaux-pommes de terre au fenouil
40 min
Soupe au chou
45 min
Soupe de laitue
35min
Soupe à l'oignon
1h 10min
Soupe de lentilles vertes
35min
Potage Saint-Germain
45 min
Potage au poireau
30 min
Soupe à l'ail
40 min