![Soupe des hortillons Soupe des hortillons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1FE0533E-BA99-447C-938E-226CE9172CD3/Derivates/2BB09EA4-D87F-4C83-97D4-CD82BF462BB1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre demi-sel
- 200 g de chou nouveau, coupé en morceaux
- 200 g de blancs de poireau, coupés en tronçons
- 1500 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de légumes
- 170 g de pommes de terre, épluchées et coupées en deux (4 petites env.)
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 laitue pommée, le coeur seulement, ciselé (300 g env.)
- 160 g d'oseille, ciselée
- 200 g de petits pois frais, écossés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 841 kJ / 203 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe au chou
45min
Potage au poireau
30min
Tourin à l'ail
25 menit
Soupe rustique
12j
Velouté d'endives aux noix de saint-jacques
55 Min
Soupe à l'ail
40min
Crème d'endive au colombo
30min
Soupe paysanne express
45min
Velouté de cresson à l'orange
35min
Soupe à l'oignon
1 Std. 10 Min
Velouté du potager
15 min
Potage Saint-Germain
45min