Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de parmesan, coupé en morceaux
- 600 g de poireaux, coupés en rondelles (le blanc essentiellement)
- 30 g de beurre, coupé en morceaux
- 1000 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de légumes
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de piment en poudre doux, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 100 g de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 843 kJ / 204 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe paysanne express
45min
Soupe de tomates et courgettes
55min
Velouté du potager
15min
Crème de courgette au bleu
25min
Soupe de laitue
35min
Potage Saint-Germain
45min
Velouté carotte-betterave
35min
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35min
Crème de chou-fleur
40min
Velouté de tomate
30min
Soupe de tomate au basilic
30min
Crème de carotte
30min