Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de blanc de poireau, coupé en tronçons
- 20 g de beurre demi-sel
- 800 g de chou-fleur, détaillé en bouquets
- 1 cube de bouillon de légumes
- 700 g d'eau
- 60 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 50 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 396 kJ / 95 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de chou-fleur au curry
35 Min
Velouté d'endives aux noix de saint-jacques
55min
Velouté de mâche au Curé Nantais
35 Min
Velouté de champignons
20 min
Crème de petits pois
40 Min
Soupe de laitue
35 Min
Velouté de chou-fleur truffé et fourme d'Ambert
35 Min
Crème de chou-fleur
40 Min
Soupe de céleri-rave et haddock
45 Min
Crème de brocoli aux noisettes
1 Std.
Velouté d'endive
35 Min
Velouté de cresson à l'ail
1 Std.